Toegang krijgen tot het CTR

Afhankelijk van het profiel van de gebruiker zijn er verschillende manieren om toegang te krijgen tot het CTR.

 • Voor privéklinieken
  De webapplicatie is toegankelijk via een webbrowser, door in te loggen met een eID-lezer of via itsme® (klik op "Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg" en selecteer "CTR" in de lijst met onlinediensten).  
  Om het register te raadplegen of een implantatie of explantatie te melden, moet de gezondheidszorgbeoefenaar een therapeutische relatie met de patiënt hebben. De webapplicatie is ook toegankelijk voor administratief personeel, dat de notificatie vooraf kan invullen. De gezondheidszorgbeoefenaar hoeft de notificatie dan alleen nog maar te valideren.
  Gebruikshandleiding
 • Voor ziekenhuizen
  De web service CTR is een geautomatiseerd systeem (“machine to machine”). De integratie van deze dienst in het IT-systeem van het ziekenhuis vereist de ontwikkeling van een specifieke connector voor het ziekenhuis. Cookbooks voor deze web service zijn beschikbaar voor ICT-afdelingen van ziekenhuizen op de eHealth-website. 
  Meer informatie
 • Voor patiënten
  De patiënt kan verbinding maken met de webapplicatie via een webbrowser en een eID-lezer of itsme® (klik vervolgens op "Implantaten"). De patiënt kan er alle notificaties raadplegen van implantaties en explantaties die op hem betrekking hebben. Hij kan er ook zijn patiëntenkaart downloaden. Deze kaart bevat alle notificaties gegroepeerd in één document. Het raadplegen van de implantaten van een minderjarige kan alleen door in te loggen met de identiteitskaart van de minderjarige. Het is momenteel niet mogelijk de implantaten van een kind te raadplegen met de identiteitskaart van zijn ouder/voogd.
  Gebruikshandleiding
Laatste update op 24/01/2023