Bevraging over slaapmiddelen

Een groot deel van de Belgische bevolking lijdt aan slaapproblemen. In bepaalde situaties kan de arts een of meer geneesmiddelen voorschrijven om de patiënt te helpen om te kunnen slapen (slaapmiddelen).

Aan de hand van een bevraging wil het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) informatie verzamelen over het gebruik van bepaalde slaapmiddelen.  De resultaten van deze bevraging zullen het mogelijk maken om het gebruik van deze geneesmiddelen te evalueren en uw mening als patiënt te horen over uw behandeling. De resultaten kunnen het FAGG ook helpen om meer gerichte maatregelen te nemen om het rationeel gebruik van deze geneesmiddelen te bevorderen.

De vragen gaan enkel over bepaalde slaapmiddelen die weergegeven zijn in onderstaande lijst. U hoeft niet deel te nemen aan de bevraging als u geen enkele van deze geneesmiddelen inneemt.

Deze bevraging is anoniem. Er wordt geen persoonlijke informatie gevraagd, zodat u niet kunt worden geïdentificeerd. Antwoorden op de bevraging neemt 5 tot 10 minuten in beslag. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Wanneer nodig kunt u hulp vragen aan personen in uw omgeving of aan uw apotheker om de bevraging in te vullen. U kunt de bevraging tot 19.05.2020 invullen. Deze bevraging is bedoeld voor patiënten die:

  • recent een slaapmiddel van de onderstaande lijst gebruiken voor de behandeling van slaapstoornissen,
  • 18 jaar of ouder zijn,
  • in België wonen,
  • niet in een ziekenhuis, (verpleeg)instelling of woonzorgcentrum verblijven.

 Wij danken u alvast voor uw deelname.

 

Lijst van geneesmiddelen waarover de bevraging gaat (wanneer u geen van deze geneesmiddelen gebruikt, hoeft u niet deel te nemen aan de bevraging)

Clozan

Lormetazepam Sandoz

Zolpeduar

Dormonoct

Metatop

Zolpidem EG

Flunitrazepam EG

Mogadon

Zolpidem Mylan

Halcion

Noctamid

Zolpidem Sandoz

Imovane 

Serenase Zolpidem Teva

Lendormin

Staurodorm Zolpitop

Loramet

Stilaze Zopiclone EG

Lorazepam EG

Stilnoct Zopiclone Mylan

Lorazetop

Temesta Zopiclone Teva

Lormetazepam EG

Victan  

 

Laatste update op 15/04/2020