National Innovation Office

National Innovation Office

Het National Innovation Office van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) werd opgericht om innovatie in farmaceutisch onderzoek en ontwikkeling (R&D) in België en de communicatie met de innovatoren te faciliteren en te ondersteunen.

Het National Innovation Office is bedoeld als centrale toegangspoort tot de bestaande wetenschappelijke en regulatoire expertise van het FAGG, voor geneesmiddelen voor menselijk en diergeneeskundig gebruik en voor behandelingen. Het National Innovation Office is toegankelijk voor farmaceutische bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's), academische onderzoekscentra, spin-off bedrijven, academische ziekenhuizen en particulieren die actief zijn betrokken bij farmaceutische innovatie in het algemeen en bij onderzoek naar en ontwikkeling naar nieuwe geneesmiddelen en therapieën in het bijzonder.

Het National Innovation Office biedt ondersteuningsmechanismen op maat, vooral voor kmo's, academische onderzoekscentra, spin-off bedrijven en academische ziekenhuizen.

De drie belangrijkste activiteiten zijn:

  1. wetenschappelijk, technisch en regulatoir advies;
  2. algemene innovatie-activiteiten;
  3. ondersteuning voor kmo's en de academische sector.

 

Laatste update op 26/10/2021