Antibiotica: amoxicilline voor injectie/infusie opnieuw beschikbaar onder de merknaam Delamoxyle

Datum: 01/07/2022

De beschikbaarheid van geschikte antimicrobiële geneesmiddelen is belangrijk in de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Het FAGG streeft ernaar om essentiële antimicrobiële middelen op de markt te houden of te brengen en de gezondheidszorgbeoefenaars en patiënten goed te informeren. Opnieuw een resultaat van die inspanningen: amoxicilline voor injectie/infusie is sinds april terug op de markt in België.

Het FAGG volgt systematisch de beschikbaarheid van antibiotica en alternatieven op. Voor nieuwe antibiotica neemt het FAGG proactief contact op met de houders van een vergunning voor het in de handel brengen om hun commercialisering in België voor te stellen. Voor antibiotica waarvan de verkoop is stopgezet, zoeken wij oplossingen door de betrokken houders van een vergunning voor het in de handel brengen of andere bedrijven te raadplegen. Eerder dit jaar werden al vier andere essentiële antimicrobiële geneesmiddelen (opnieuw) beschikbaar in België: amukin, zerbaxa, broxil en rukobia.

Amoxicilline
Na overleg met het FAGG heeft Delbert Laboratories de vergunning voor het in de handel brengen van Clamoxyl 1g I.V.-I.M. (amoxicilline) die in december 2021 door GSK werd stopgezet, overgenomen. Delamoxyle 1 g, poeder voor oplossing voor injectie/infusie (amoxicilline) (Delbert Laboratories) is hetzelfde product als Clamoxyl 1g I.V.-I.M. (amoxicilline) (GSK), dat intraveneus of intramusculair wordt toegediend.

Delamoxyle 1 g, poeder voor oplossing voor injectie/infusie (amoxicilline) (bijsluiter en samenvatting van de kenmerken van het product) van Delbert Laboratories behoort tot de groep penicillines. Het wordt gebruikt om door bacteriën veroorzaakte infecties in verschillende delen van het lichaam te behandelen. Delamoxyle wordt gewoonlijk gebruikt voor een dringende behandeling van een ernstige infectie of als patiënten dit geneesmiddel niet via de mond kunnen innemen.

Om het risico van tekorten van dit essentiële antimicrobiële geneesmiddel te beperken, is de productie in Europa gevestigd.
 

Laatste update op 01/07/2022