Coronavirus: EMA organiseert openbare hoorzitting over COVID-19-vaccins

Datum: 25/11/2020

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zal op 11 december 2020 een openbare hoorzitting organiseren om Europese burgers te informeren over de Europese regelgevingsprocessen voor de goedkeuring van COVID-19-vaccins en de rol van het EMA bij de ontwikkeling, evaluatie, goedkeuring en veiligheidscontrole ervan.  Het publiek krijgt ook de kans om te spreken.

De COVID-19-pandemie is een ongekende wereldwijde crisis, met verwoestende gezondheids-, sociale en economische gevolgen. Veilige en effectieve vaccins voor COVID-19 zijn dringend nodig om op deze crisis te reageren en de effecten ervan te verminderen.

Samen met het Europese regelgevende netwerk, in België is dit het FAGG, ondersteunt het EMA de ontwikkeling van COVID-19-vaccins en heeft het stappen ondernomen om de evaluatieprocessen voor deze vaccins te versnellen. Het EMA en zijn partners zorgen ervoor dat dezelfde hoge regelgevingsnormen voor kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid worden toegepast op COVID-19-vaccins.

De openbare bijeenkomst zal de burgers informeren over de rol van het EMA bij de pandemie en over de regelgevingsprocedures van de Europese Unie.

De openbare hoorzitting geeft het publiek ook de gelegenheid om te spreken en hun behoeften, verwachtingen en eventuele zorgen te delen, waarmee het EMA en het Europese regelgevingsnetwerk voor geneesmiddelen in het besluitvormingsproces rekening zullen houden. Personen die een interventie willen doen tijdens de openbare vergadering moeten tegen uiterlijk 27 november 2020 een formulier invullen.

Meer informatie
Nieuwsbericht EMA

Laatste update op 27/11/2020