Europese Commissie zoekt experten voor panels medische hulpmiddelen en medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek

Datum: 22/07/2019

De Europese Commissie lanceert later dit jaar een oproep naar experten in medische hulpmiddelen en medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek. Zij zullen expertenpanels vormen die advies geven en nieuwe risicovolle hulpmiddelen beoordelen.

De nieuwe verordeningen van de Europese Unie (EU) voor medische hulpmiddelen en in-vitrodiagnostiek (Medical Device Regulation – MDR) gingen in 2017 in. De MDR voorziet in de oprichting van expertenpanels. Die zullen advies geven aan de Europese Commissie, de coördinatiegroep voor medische hulpmiddelen (Medical Device Coordination Group – MDCG), Europese lidstaten, bevoegde autoriteiten en fabrikanten.

Uw expertise kan een verschil maken
De Europese Commissie roept later dit jaar experten op om zich kandidaat te stellen voor de expertenpanels. Wilt u bijdragen aan een verbeterde beoordeling van medische hulpmiddelen en houdt u ervan om samen te werken met vakgenoten? Denk er dan zeker over na om u kandidaat te stellen. Uw expertise kan een verschil maken voor de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Uw taken als lid van een panel
Geselecteerde experten vormen panels in verschillende domeinen zoals orthopedie, cardiovasculair stelsel, neurologie en in-vitrodiagnostiek. Experten in die panels beoordelen nieuwe risicovolle hulpmiddelen voordat die op de Europese markt komen. Ze hebben ook andere taken. Zo helpen ze gezamenlijke specificaties ontwikkelen voor de klinische evaluatie van categorieën van hulpmiddelen, voor richtsnoeren en voor standaarden. Meer informatie vindt u op de website van de Europese Commissie.

 

Laatste update op 31/07/2019