Geef uw mening over een genetisch gewijzigd geneesmiddel voor de behandeling van spierdystrofie van Duchenne

Datum: 17/01/2022

De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met het genetisch gewijzigd geneesmiddel SRP-9001 voor de behandeling van spierdystrofie van Duchenne. De publieksraadpleging loopt van 17 januari 2022 tot en met 16 februari 2022.

Bij elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme in een klinische proef organiseert de overheid gedurende dertig dagen een publieksraadpleging, in toepassing van het koninklijk besluit van 21 februari 2005. U kunt als burger uw mening geven over deze aanvraag voor het uitvoeren van een klinische proef met dit genetisch gewijzigd geneesmiddel.

Het geneesmiddel SRP-9001 is ontwikkeld om de onderliggende biologische oorzaak van spierdystrofie van Duchenne te behandelen door het disfunctionele of ontbrekende dystrofine-eiwit, dat de hart- en skeletspieren bij deze dodelijke degeneratieve ziekte aantast, te vervangen door een functioneel ingekort micro-dystrofine. Dat zou de hoofdoorzaak van de ziekte aanpakken, het verloop van de ziekte veranderen en voldoen aan een belangrijke onvervulde medische behoefte.

Het doel van de klinische proef is de evaluatie van het effect van SRP-9001 op de functionele motoriek van 120 jonge mannelijke patiënten tussen vier en acht jaar, waarvan vijf patiënten in België.

De klinische proef zal plaatsvinden in het Universitair Ziekenhuis Gent.

Hoe uw mening geven?
De publieksraadpleging loopt tot en met 16 februari 2022. U hebt toegang tot diverse gegevens uit het aanvraagdossier en een onlineformulier om commentaar te geven of vragen te stellen.

Algemene informatie op GGO - raadplegingen van het publiek.

Laatste update op 17/01/2022