Beurs van Libramont 2014– Het fagg neemt er deel aan

Het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg) neemt voor het eerst deel aan de Beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding van Libramont, die van 25 tot 28 juli 2014 zal plaatsvinden.

Het fagg zal er aanwezig zijn binnen de pool dierengezondheid die verschillende partners uit de veehouderij en de veterinaire sector verenigt, zoals de bevoegde autoriteiten, de academische wereld en de onderzoeksorganisaties, de diagnostische laboratoria, de farmaceutische industrie en de dienstverlenende bedrijven, rond de slogan “Wij zorgen voor uw welzijn”. Meerdere medewerkers van het agentschap zullen de bevoegdheidsdomeinen, de waarden en de praktijken van het agentschap voorstellen.

Ook bij het fagg zorgen wij voor uw welzijn
Het fagg speelt een essentiële rol in de bescherming van de volks- en diergezondheid. Door over de veiligheid, doeltreffendheid en kwaliteit van de geneesmiddelen en gezondheidsproducten te waken, zorgt het fagg ervoor dat de patiënten, de gezondheidszorgbeoefenaars van de medische en diergeneeskundige sectoren en ook de privé of professionele houders van dieren, het optimale nut hebben van de geneesmiddelen en de gezondheidsproducten die ze nodig hebben.

Door deel te nemen aan dit buitengewoon evenement van de landbouwsector, dat meer dan 200 000 bezoekers lokt, wenst het fagg zich bij het grote publiek meer bekend te maken en in het bijzonder de diergeneeskundige diensten te laten ontdekken.

Naast de beoordeling van klinische proeven en de toekenning van vergunningen en registraties, zijn ook de geneesmiddelenbewaking en het goed gebruik uitgegroeid tot essentiële onderdelen voor de bescherming van de volksgezondheid en de dierengezondheid. Het fagg schenkt hier overigens bijzondere aandacht aan.

De stand van het fagg
Aarzel niet om ons een bezoek te brengen bij de stand 33H-1.40 in hal 1. Medewerkers van het fagg zullen u er graag verwelkomen.

Meer info over het rol van het fagg in het domain van de dierengeneeskunde, klik hier.

Voor meer informatie
fagg
Ann Eeckhout, woordvoerster
+32 2 524 80 12 - +32 495 23 71 69 - comm@fagg.be

 

Laatste update op 25/07/2014