Veiligheidsbericht over oorthermometers van Philips

Datum: 13/08/2018

Het FAGG wil consumenten en patiënten op de hoogte brengen van een veiligheidsbericht van Philips over twee types oorthermometers. Het FAGG herhaalt dit veiligheidsbericht dat mogelijk aan de aandacht van sommige consumenten en patiënten is ontgaan.

Philips heeft een probleem van onnauwkeurige metingen vastgesteld bij de Philips oorthermometer (DL8740) en de Philips AVENT slimme oorthermometer (SCH740). Deze oorthermometers worden in België online verkocht. Als een meting een normale temperatuur aangeeft terwijl de patiënt eigenlijk koorts heeft, kan deze onnauwkeurige meting mogelijk leiden tot een vertraagde of onjuiste behandeling van een onderliggende medische aandoening. Het risico van uitgestelde behandeling kan ernstige gevolgen hebben voor pasgeborenen, kleine kinderen en patiënten die niet kunnen communiceren en niet voor zichzelf kunnen zorgen. Gebruikers die deze medische hulpmiddelen willen retourneren kunnen contact opnemen met een plaatselijke supportmedewerker van Philips.

Meer informatie over hoe de betrokken medische hulpmiddelen kunnen worden geïdentificeerd en op welke manier deze kunnen worden geretourneerd, kunt u nalezen in het veiligheidsbericht van Philips.

 

Laatste update op 16/08/2018