Nieuws FAGG

Er zijn 2 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-2 van 2 resultat(en)

Ter attentie van dierenartsen: opschorting van de vergunning voor het in handel brengen van Velactis (cabergoline) – op te volgen update

Het Comité voor geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik (CVMP) van EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) beveelt de terugtrekking van de VHB (vergunning voor het in handel brengen) van Velactis aan. Velactis wordt gebruikt als hulpmiddel in het kuddebehandelprotocol voor het abrupt droogzetten van melkkoeien door het verminderen van melkproductie. Het actieve bestanddeel is cabergoline, een remmer van de secretie van prolactine die de melkproductie stimuleert.

Beschikbaarheid vaccin tegen EHV bij paarden

Sinds enkele maanden is het in België vergunde vaccin voor de immunisatie van paarden tegen Equine Herpes Virus (Equip EHV 1,4 van Zoetis) niet langer beschikbaar wegens productieproblemen. Gezien het gebrek aan beschikbaar vaccin tegen EHV op Europees niveau nog enkele maanden zal aanhouden, heeft het fagg de firma Zoetis een uitzonderlijke derogatie verleend om een gelijkaardig vaccin uit de US in te voeren.

1-2 van 2 resultat(en)