Nieuws FAGG

Er zijn 4 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-4 van 4 resultat(en)

Borstimplantaten van POLY IMPLANT PROTHESE (PIP)

Het FAGG heeft kennis genomen van de resultaten van de analyses uitgevoerd door de Franse bevoegde autoriteit (AFSSAPS, l’Agence Française de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé) op borstimplantaten gefabriceerd door POLY IMPLANT PROTHESE (PIP). Uit voorzorg beveelt het FAGG aan tot een versterkte opvolging van de patiënten en, aan de betrokken vrouwen met vragen, hun arts te raadplegen.

Hulpmiddelen voor het sluiten van de interatriale communicatie geproduceerd door NMT Medical, Inc.: aanbeveling

De Zwitserse autoriteiten lieten het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) weten dat de Amerikaanse firma NMT Medical, Inc. in april 2011 de boeken heeft neergelegd. Deze firma produceerde medische hulpmiddelen voor het sluiten van de interatriale communicatie. Door deze sluiting worden de wettelijke eisen, met name op gebied van markttoezicht, niet langer nageleefd. Bijgevolg wordt aangeraden om deze hulpmiddelen niet langer te gebruiken.

Borstimplantaten van de firma POLY IMPLANT PROTHESE: follow-up en conclusies

In april 2010 publiceerde het FAGG een mededeling betreffende borstimplantaten geproduceerd door de firma Poly Implant Prothese (P.I.P.). Daarin werden distributeurs van deze implantaten, apothekers, artsen en personen die dergelijke implantaten in hun bezit hadden, gevraagd om de distributie, de aflevering, het gebruik en de uitvoer ervan stop te zetten aangezien de siliconengel uit deze prothesen niet goedgekeurd was. In november 2010 publiceerde het FAGG een nieuwe mededeling met de eerste resultaten van de tests uitgevoerd door het Franse Agentschap voor de sanitaire veiligheid van gezondheidsproducten (Agence Française de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé of AFSSAPS). Het AFSSAPS publiceerde

Nagemaakte sensors Nellcor SpO2 Durasensor (Covidien) : waarschuwing

Sensors Nellcor SpO2 Durasensor worden gebruikt om de zuurstofverzadiging van het bloed te meten wat toelaat de longfunctie te beoordelen. Er werden nagemaakte sensors aangetroffen voornamelijk in Nederland en Duitsland maar ook in België. De gezondheidsbeoefenaars die de sensors Nellcor SpO2 Durasensor aankopen of gebruiken, worden verzocht waakzaam te zijn en ze nauwgezet controleren om de nagemaakte sensors te identificeren en ze in quarantaine te plaatsen.

1-4 van 4 resultat(en)