Verschillende Europese landen hebben meldingen ontvangen van bijwerkingen bij huisdieren waarvan de baasjes transdermale oestrogeen bevattende geneesmiddelen gebruiken. De dieren kwamen in contact met of likten de plaats waar het geneesmiddel werd aangebracht, meestal de bovenarm.
Nieuws FAGG
Er zijn 12 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens
1-10 van 12 resultat(en)
Wijziging van de diergeneeskundige voorschriften en het toedienings- en verschaffingsdocument
Op 28 januari 2022 trad de Europese verordening voor diergeneesmiddelen in werking. Dierenartsen zijn onder andere verplicht om een nieuw model van diergeneeskundig voorschrift te gebruiken. Deze wijzigingen zullen gefaseerd worden doorgevoerd.
Vergeet het online formulier om vermoedelijke bijwerkingen van behandelingen bij dieren te melden niet
In juni 2021 lanceerde het FAGG een praktisch en gebruiksvriendelijk onlineformulier waarmee iedereen vermoedelijke bijwerkingen (zowel bij mens als dier) van behandelingen bij dieren kan melden. Uit een eerste evaluatie na zes maanden blijkt dat er nog niet zoveel bijwerkingen werden gemeld via dit online formulier.
Nieuwe Europese regelgeving voor diergeneesmiddelen vanaf 28 januari 2022
Vanaf 28 januari 2022 is Verordening 2019/6 van kracht. De Europese lidstaten moeten vanaf dat moment alle regels uit deze verordening naleven.
Aanpassing van de diergeneeskundige voorschriften in lijn met de Europese Verordening voor diergeneesmiddelen
Op 28 januari 2022 treedt de Europese Verordening voor diergeneesmiddelen in werking en gelden in elke Europese lidstaat dezelfde regels. Dierenartsen moeten vanaf dan onder meer een nieuw model van het diergeneeskundig voorschrift gebruiken. De verplichte vermeldingen worden door de nieuwe Europese verordening uitgebreid en het formaat van het diergeneeskundig voorschrift zal worden aangepast.
Internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica
Van 18 tot 24 november 2021 loopt de internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica. Het gebruik van antibiotica bij dieren is de laatste jaren fors gedaald. De dierlijke sector implementeert het Belgische actieplan One Health in de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Het plan bouwt voort op de geboekte vooruitgang, maar legt ook de nadruk op de uitdagingen die er nog zijn.
Dierenarts? Schrijf u nu in voor de online infosessie over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen op 22 oktober 2021
Op 22 oktober 2021 organiseert het FAGG een online infosessie over de Europese Verordening 2019/6 rond diergeneesmiddelen. De infosessie is toegespitst op dierenartsen en beschrijft de concrete impact en praktische implementatie in België.
Schrijf u nu in voor de online infosessie over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen op 15 oktober 2021
Op 15 oktober 2021 organiseert het FAGG een online infosessie over de Europese Verordening 2019/6 rond diergeneesmiddelen. De infosessie is toegespitst op personen werkzaam in de Belgische farmaceutische industrie.
Save the date: online infosessie over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen op 15 oktober 2021
Op 15 oktober 2021 organiseert het FAGG een online infosessie over de Europese Verordening 2019/6 rond diergeneesmiddelen. De infosessie is toegespitst op personen werkzaam in de Belgische farmaceutische industrie.
Onbeschikbaarheid van Visudyne 15 mg (poeder voor oplossing voor infusie): aanbevelingen voor (ziekenhuis)apothekers en artsen-specialisten
Het geneesmiddel Visudyne 15 mg, dat wordt gebruikt in de oftalmologie, is sinds 30 mei 2020 onbeschikbaar in België. Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) doet daarom aanbevelingen.