Nationaal Innovation Office: consultatieprocedure

Om het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe innovatieve geneesmiddelen in België te stimuleren en te vereenvoudigen, werkt het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG) momenteel aan de implementatie van een Nationaal Innovation Office. Deze dienst zal fungeren als eenvoudig en centraal toegangspunt tot de regulatoire en wetenschappelijke expertise van het FAGG, met als uiteindelijk doel een snellere beschikbaarheid van nieuwe en innovatieve geneesmiddelen voor de patiënten. De drie belangrijkste gebieden waarop het Innovation Office zich vooral zal richten om toekomstige activiteiten stapsgewijs te ontwikkelen zijn: nationale wetenschappelijke en technisch/regulatoire adviesverlening, innovatieondersteuning in R&D en specifieke dienstverlening  ter ondersteuning van  kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) en de academische wereld.

In deze context heeft het FAGG een vragenlijst ontwikkeld om de huidige plannen van het FAGG in het kader van de implementatie van een Nationaal Innovation Office te finetunen en om de doelstellingen van het Innovation Office af te stemmen op de huidige en toekomstige behoeften van KMO’s en de academische wereld.

De vragenlijst kan op vrijwillige basis worden ingevuld en de resultaten zullen worden geanalyseerd en anoniem worden voorgesteld aan de deelnemende  stakeholdergroepen tijdens een follow-up workshop die normaliter medio december 2016 door het FAGG zal worden georganiseerd.

Deze vragenlijst staat open voor KMO’s, academische onderzoekscentra en aanverwante organisaties (bijv. academische spin-offs, ziekenhuizen, centra voor technologie transfer, enz.). Ook particulieren, bedrijven, overheden en organisaties betrokken bij de samenwerking met KMO’s, en academische onderzoekers betrokken bij farmaceutische R&D worden aangemoedigd om de vragenlijst in te vullen.

Het FAGG nodigt de vertegenwoordigers van de verschillende doelgroepen vriendelijk uit om de vragenlijst in te vullen en, indien mogelijk, terug te sturen vóór 31/08/2016 naar STAworkshop@fagg-afmps.be (zie pagina 2 van de vragenlijst voor instructies).

Questionnaire:

Implementation of the national Innovation Office at famhp

Laatste update op 16/12/2020