Informatie van het FAGG:

Oudere nieuwsberichten

Richtlijnen voor medische hulpmiddelen tijdens de COVID-19 pandemie
Algemene informatie op www.info-coronavirus.be
Informatie voor gezondheidszorgbeoefenaars bij Sciensano

 

 

Nieuws

Op 1 april 2020 heeft het FAGG actie ondernomen voor een aantal geneesmiddelen om tekorten te voorkomen. Deze worden nu verlengd voor een maand.

 De voorraden van geneesmiddelen voor de behandeling van patiënten met COVID-19 worden sinds het begin van de COVID-19-crisis nauwlettend gevolgd door het FAGG.

Begin oktober 2019 vroeg het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) samen met de Europese geneesmiddelenautoriteiten, waaronder het FAGG, uit voorzorg aan alle vergunningshouders om een risicobeoordeling uit te voeren op de aanwezigheid van nitrosamines. Het resultaat van die risicobeoordeling (stap 1) moet via het specifieke webformulier worden gemeld voor 1 oktober 2020. Er is nu ook een specifiek webformulier voor de resultaten van de bevestigde testen (stap 2).

Doseerhulpmiddelen van vloeibare geneesmiddelen zijn doorgaans niet onderling verwisselbaar. Om doseringsfouten te vermijden, herinnert het FAGG aan het belang van het gebruik van het doseerhulpmiddel dat met het geneesmiddel wordt meegeleverd.

 

Laatste update op 23/08/2019