Afsluiten van de oude bijsluiterwebsite en nieuwe mogelijkheden in de online geneesmiddelendatabank

Datum: 02/01/2023

Via de online geneesmiddelendatabank kunt u al enige tijd alle nuttige documenten raadplegen, zoals de bijsluiters, van alle geneesmiddelen. De oude bijsluiterwebsite wordt vanaf vandaag definitief stopgezet.


De online geneesmiddelendatabank
Het FAGG wil alle relevante informatie over geneesmiddelen op een eenvoudige manier beschikbaar maken. Op www.geneesmiddelendatabank.be vindt u daarom alle geneesmiddelen terug voor zowel menselijk als diergeneeskundig gebruik die in België een vergunning voor het in de handel brengen, registratie, vergunning voor parallelinvoer of tijdelijke gebruiksvergunning hebben. De geneesmiddelendatabank wordt elke dag bijgewerkt. U kunt een zoekopdracht uitvoeren op basis van één of meer kenmerken van het geneesmiddel en uw zoekresultaten downloaden.
Voor elk geneesmiddel is heel wat relevante informatie beschikbaar:
•    de bijsluiter;
•    de SKP (samenvatting van de kenmerken van het product);
•    verschillende gegevens zoals datum sinds wanneer het geneesmiddel werd vergund, CNK-code, toedieningswijze, verpakkingsgrootte …;
•    marktstatus (gecommercialiseerd, onbeschikbaar …);
•    wanneer van toepassing: RMA-materiaal (Risk Minimisation Activities);
•    wanneer van toepassing: DHPC (Direct Healthcare Professional Communication).

Sinds kort is het ook mogelijk om een hyperlink te verkrijgen die permanent de meest recente versie van de bijsluiter of SKP zal tonen. Wanneer u een specifiek geneesmiddel zoekt, kunt u gewoon rechts klikken op “bijsluiter” en dan het linkadres kopiëren. Gaat het om een centraal vergund geneesmiddel, dan klikt u eerst op “bijsluiter” en dan klikt u rechts op “bijsluiter downloaden” om het linkadres te kopiëren.

De oude bijsluiterwebsite
De oude website van het FAGG bijsluiters.fagg-afmps.be waar u bijsluiters en SKP’s kon opzoeken werd sinds juli 2022 niet meer bijgewerkt. Nu trekken we definitief de stekker uit deze applicatie. Voortaan worden bezoekers rechtstreeks doorgestuurd naar de geneesmiddelendatabank.
 

 

Laatste update op 02/01/2023