Coronavirus: neem deel aan het wetenschappelijk onderzoek over de coronavaccins want uw ervaring maakt vaccineren nog veiliger

Datum: 13/07/2021

Help het FAGG door mee te werken aan een onderzoek naar de vermoedelijke bijwerkingen van de COVID-19-vaccins. Verspreid over zes maanden krijgt u zeven keer enkele vragen over uw gezondheid en eventuele klachten na uw coronavaccinatie. Het beantwoorden van de vragen duurt minder dan tien minuten. Meld u binnen de twee dagen na uw eerste vaccinatie aan.

Een onderzoek dat bijwerkingen opvolgt
Coronavaccins worden grondig onderzocht voordat u ze krijgt. De coronavaccins voldoen aan alle strenge eisen voor kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid. Net als bij elk ander geneesmiddel kunnen er toch bijwerkingen optreden. Het FAGG brengt de informatie over bijwerkingen van vaccins tegen COVID-19 in kaart. Naast de spontane meldingen van burgers of gezondheidszorgbeoefenaars wordt een grootschalig wetenschappelijk onderzoek georganiseerd. Dit onderzoek wordt ook in andere Europese landen uitgevoerd. Hierdoor kunnen we mensen in de toekomst beter informeren en het gebruik van vaccins nog veiliger maken.

Neem deel aan het onderzoek en meld u nu aan
Help het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) door mee te werken aan een onderzoek naar de vermoedelijke bijwerkingen van de COVID-19-vaccins. Deel uw ervaring, ook als u geen bijwerkingen ervaart.

Bezoek www.mijnervaringmethetcoronavaccin.be en meld u binnen de twee dagen na uw eerste vaccinatie aan. Als u de vaccinatie binnenkort krijgt, kunt u zich nu al aanmelden. Bewaar de vaccinatiekaart met de productnaam en het lotnummer (batchnummer) van uw vaccinatie. Deze informatie is belangrijk voor het onderzoek.

Wat houdt deelname in?
In totaal ontvangt u zeven keer een vragenlijst, verspreid over een periode van zes maanden. Na uw aanmelding ontvangt u eerst de basisvragenlijst. Zeven dagen nadat u de eerste vaccinatie hebt gekregen, ontvangt u de tweede vragenlijst. De overige vragenlijsten volgen drie weken, zes weken, acht weken, drie maanden en zes maanden na de eerste vaccinatie.

U vult de vragenlijsten in via internet. Dit duurt gemiddeld tien minuten. De vragen gaan over uw gezondheid en eventuele klachten die u na de vaccinatie tegen COVID-19 hebt ervaren. Of u nu klachten hebt of juist niet: uw ervaring is belangrijke informatie voor ons. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. U kunt er op elk moment mee stoppen en hoeft hier geen reden voor te geven.

Meer informatie
www.mijnervaringmethetcoronavaccin.be
Vragen en antwoorden over vaccins tegen COVID-19

Laatste update op 13/07/2021