Hugues Malonne is de nieuwe administrateur-generaal van het FAGG

Datum: 18/09/2023

Hugues Malonne is door de federale regering benoemd tot nieuwe administrateur-generaal van het FAGG

De federale regering stelt huidig administrateur-generaal ad interim Hugues Malonne aan als nieuwe administrateur-generaal van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Sinds 1 september 2023 neemt hij de fakkel over van Xavier De Cuyper die op 1 september 2023 met pensioen ging.

Hugues Malonne vervoegde het FAGG als directeur-generaal en heeft succesvol zowel het DG PRE vergunning als het DG POST vergunning geleid. 

Hij behaalde een doctoraat in farmaceutische wetenschappen en een master in management van gezondheids- en zorginstelling, beide aan de Université Libre de Bruxelles. Hij begon zijn carrière in de academische wereld voordat hij de overstap maakte naar de farmaceutische industrie in België, China en vervolgens internationaal. In 2017 keerde hij terug naar België om het FAGG te vervoegen. Gedurende zijn hele loopbaan heeft hij nauwe banden onderhouden met de academische wereld en blijft hij lesgeven aan de ULB en de UNamur.

Hugues Malonne
“Ik ben verheugd en vol vertrouwen over deze nieuwe kans. Ik kan natuurlijk rekenen op de uitstekende medewerkers van ons agentschap. Ik voel me klaar om samen met hen en in samenwerking met al onze stakeholders de nieuwe uitdagingen aan te gaan. We blijven een kwaliteitsvolle dienstverlening aan iedereen bieden zodat we onze essentiële rol in de bescherming van de volksgezondheid kunnen blijven waarmaken.”
 

Laatste update op 18/09/2023