Een nieuwe directeur-generaal voor het DG POST vergunning

Datum: 08/12/2023

Erik Everaert werd op 1 november 2023 aangesteld als directeur-generaal van het DG POST vergunning en versterkt daarmee het managementteam van het FAGG.

Erik Everaert studeerde af in de farmaceutische wetenschappen en ging daarna aan de slag als apotheker. Sinds de oprichting in 2007 werkt hij bij het FAGG, eerst als wetenschappelijk dossierbeheerder, later als management support bij het DG POST vergunning. Tijdens zijn carrière heeft hij aangetoond dat hij een sterke betrokkenheid heeft met volksgezondheid en een goed begrip heeft van de complexe dynamiek van de industrie.

Het directoraat-generaal POST vergunning is verantwoordelijk voor alle activiteiten na de eerste vergunning voor het in de handel brengen van een geneesmiddel of gezondheidsproduct. Van het afleveren van hernieuwingen of variaties, tot farmacovigilantie, materiovigilantie en het opvolgen van onbeschikbaarheden.

Erik Everaert neemt de leiding op een cruciaal moment en zal talrijke projecten op het gebied van geneesmiddelen en gezondheidsproducten opvolgen, in het bijzonder: de lancering van het donorregister Fertidata, voor de registratie van het gebruik van gedoneerd reproductief materiaal en de verderzetting van verschillende initiatieven om  de beschikbaarheid van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen te blijven garanderen.

Hugues Malonne, administrateur-generaal van het FAGG: 
“Ik wil Erik persoonlijk succes wensen met zijn nieuwe functie. De uitgebreide ervaring en grondige kennis die hij al heeft opgedaan binnen het FAGG zullen onze inspanningen helpen om de volksgezondheid te beschermen en de toegang tot veilige en doeltreffende geneesmiddelen voor alle Belgen te garanderen.”

Erik Everaert is klaar voor deze nieuwe uitdaging:
“Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met alle medewerkers van DG POST vergunning en de stakeholders van dit domein om de mooie resultaten die we die we tot nu toe hebben bereikt alleen maar te verbeteren. Ook zal ik me ten volle inzetten samen met mijn collega Ethel Mertens, directeur-generaal van het DG Inspectie, en onze administrateur-generaal Hugues Malonne om het FAGG verder klaar te stomen voor de nieuwe uitdagingen die eraan komen.”
 

Laatste update op 08/12/2023